Piyano Hakkında Kısa Soru ve Cevaplar.
Önemli Piyano Bilgileri, Piyano Hakkında Merak Merak Edilenler nelerdir?
Hangi Piyano Metodu?
Hangi piyano metodunun tercih edileceği, alınacak eğitime, amaca göre ve kişinin piyanodaki seviyesine bağlı olarak değişir.
Piyanoda, Ferdinand Beyer metodu, Oldukça tercih edilen metodlardır. Hannon Çalışma tekniği olarak ve Czerny Etüd olarak çok yaygındır.
Alexander Burkard gibi ünlü piyanistlerin müzik dünyasına kazandırdığı piyano metodları da vardır.
Bir çalgının öğrenilmesi söz konusu olunca üç öğe ile karşılaşılır: 1 – Öğrenci, 2 – Öğretmen, 3 – Metod.Öğrencinin; yetenekli, istekli ve çalışkan, öğretmenin; yeterli ve sevecen, metodun; sıcak, sevimli ve amaca götürür olması durumunda başarıya ulaşmak mümkündür.
Çalgı öğretimde metodun önemi büyüktür. İyi bir metod; öğrenci ve öğretmeni kendinde buluşturup kaynaştırabilmeli; çizilen çerçevede sağlıklı bir şekilde yol alınmasını sağlamalıdır.
Bir eserin öğrenciye öğretilmesinde; önce doğru deşifre sağlanır.
Sonra parmakların doğru seçilip seçilmediği izlenir. Eserin pedallarla birlikte uygun hızda çalınması sağlandıktan sonra yorumlanmasına geçilir. Öğretmen, doğru nüanslar için fikirlerini belirtir ve yönlendirmelerini yapar.
Piyano Hangi Ağaçtan Yapılır?
Piyano yapımında genellikle sert ve dayanıklı ağaçlar seçilir. Piyanoyu oluşturan parçaların herbiri için farklı ağaçlar kullanılmaktadır.
Genellikle çam ağacı, kestane ağacı, ladin ağacı ve sert akçaağaç piyano yapımında kullanılan ağaçlardır.
Piyano Hangi Ülkeye Aittir?
İlk Piyano 1700’lü yılların başında İtalya’da icad edilmiştir.
Piyanonun gelişmesinde Avrupa ülkeleri baş rolü oynamışlardır.
Klasik müziği gelişmesi ile piyano gelişimi paralellik gösterir.
Piyanonun gelişiminde İtalya, Almanya, Avusturya, Fransa ve İrlanda başrolü oynamışlar ise de ABD ve Japonya piyano imalatçıları da önemli gelişmeler gerçekleştirmişlerdir.
Piyano işlevi ve ses özellikleri ile evrensel bir enstrüman haline gelmiştir, artık piyano tüm dünyaya ait bir müzik aletidir.
Piyano Nasıl İcad Edildi?
Piyano İtalya’nın Floransa Şehrinde Bartolomeo Cristofori tarafından 1700’lü yılların başında icad edildi.
Atası olan harp ile benzerlikler taşıyan piyanonun en büyük büyük problemi, çekicin piyanonun ses çıkaran tellerine vurması anında, sesin çekicin etkisi ile sönümlenmemesi ve çekicin hızlı bir biçimde tellerden ayrılarak, istenen notanın yeniden çalına bilmesi sorunudur.
Bu soruna çözüm getiren İtalyan mucit, modern piyanoyu icad etmiş oldu.
Piyano Ne Zaman Icat Edildi?
Piyano, 1700’lü yıllarda İtalyada icat edilmiştir. İlk piyano orta çağda sanatın beşiği olan Floransa’da Bartolomeo Cristofori tarafından yapılmıştır.
Bartolomeo 1732 yılında vefat ettiğinde toplam 20 adet piyano üretmişti. Bartlolomeo’nun en büyük başarısı piyanonun tasarımıdır.
Yapmış olduğu tasarımda piyanonun tellerine vuran çekiçler çok hızlı bir şekilde telden ayrılmaktadır ve bu şekilde hem yeni notanın hızlıca yeniden çalışmasına olanak sağlamış hem de sustain katmıştır.
İlerleyen yıllarda ise bir çok mucit ve müzisyen piyanonun gelişmesine katkıda bulunmuştur.
Modern bir piyano klavyesinde 88 tuş vardır, 52 beyaz 36 adet de siyah tuş mevcuttur.
Piyano Nerede Satılır?
Müzik marketlerinde, müzik malzemeleri satan büyük alışveriş merkezlerinde, sadece müzik için açılmış ya da içerisinde müzik kategorisi bulunduran e-ticaret siteleri üzerinde piyano satışı gerçekleştirilir.
Akustik piyanolar oldukça pahallı enstrümanlardır.
Bir akustik piyano fiyatı onbinlerce lirayı bulabilir. Ancak günümüz teknolojisi ilerledikçe çok güzel tınılara sahip dijital piyanolar uygun fiyatlara satılmaktadır.
Birkaç bin liraya tatmin edici bir sese sahip evinizde kolayca yer ayırabileceğiniz bir dijital piyanoya sahip olabilirsiniz.
Piyano Nereye Konulmalı?
Piyano için konumlanabilecek en iyi yer seçimindeki kriter öncelikle piyano çalacak kişinin rahatıdır. Piyanonun dayanımı ve ses kalitesi açısından; cereyan, güneş, sıcaklık, nem önemlidir. Bunun yanında akustik özelliği bozan etkenler olabilir. Ayrıca piyanoya zarar verebilecek küçük yaştaki çocuklar ve evcil hayvanlardan korunacak şekilde önlem alınması yerinde olacaktır.
Piyanoda Kaç Tuş Vardır?
Piyano da 88 adet tuş bulunmaktadır.
Genellikle sert abanoz ağacından yapılmış 36’sı siyah tuş, 52 beyaz olmak üzere toplamda 88 adet tuş vardır..
Piyanoyu Kim Icat Etmiştir?
Piyano, 1700’lü yıllarda İtalya’nın Floransa şehrinde yaşayan müzisyen Bartolomeo Cristofori tarafından icat edilmiştir.
Ünlü Klasik müzik bestecileri Kimdir?
Dönemlere göre klasik müzik bestecileri listesi.
1 Ortaçağ klasik müzik bestecileri
2 Rönesans dönemi klasik müzik bestecileri
3 Barok dönem klasik müzik bestecileri
4 Klasik Dönem Bestecileri
5 Romantik dönem klasik müzik bestecileri
6 20.Yüzyıl klasik müzik bestecileri
Klavye nedir? ve Müzik Klavyesi
Klavye, tuş takımı anlamına gelir. İki tür klavye vardır;
1) Bilgisayar klavyesi: bilgisayarlarda veri girişini sağlar, numaralar ile harflerden oluşur.
2) Müzik aletlerinde bulunan tuşlar yani müzik aleti klavyesi.
Klavye Bazı müzik aletleri ve cihazlarında bulunan, çoğunlukla kaldıraç mekanizmasına sahip tuşlardan oluşan takım.
Klavye aynı zamanda klavyeye sahip elektronik müzik cihazları için de kullanılan genel bir terimdir veya Parmakla basılan tuşlara bağlı olarak, sabit bir eksen üzerinde hareket eden kollardan oluşan mekanizma.
Klavyeler kendi aralarında mekanik yapı, malzeme, tuş ölçüsü ve sayısı açısından farklılıklar gösterseler de benzer bir görünüm taşırlar.
Piyano, elektronik piyano, klavsen, kilise orgu, akordiyon ve melodika klavyeli (Tuşlu) müzik aletlerinden bazılarıdır.
teşekkürler
güzel olmuş
daha güzel nasıl olabilir?
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim